03/10/2023 10:05:52 - 03/10/2023 10:05:52 - 2070 Okunma

2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz programlarına kayıt yaptıran öğrencilerimizden 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5 inci maddesinin (ı) bendi gereği almak ve başarmak zorunda oldukları Yabancı Dil (İngilizce) derslerinden muaf olmak isteyenler için, Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet ve Yeterlik Sınavı 11 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda (Karahıdır Yerleşkesi) yapılacaktır.

Sınav başvuruları, öğrencilerin Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı Başvuru Formu'nu doldurup imzalaması ve tarayıcıdan alarak (dijital ortama aktararak) en geç 06 Ekim 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar "Muafiyet Sınavı Başvurusu" başlıklı bir e-posta ekinde  ydbb@klu.edu.tr adresine göndermesi suretiyle alınacaktır.

Bu tarihten sonra yapılan başvurular ile başvuru formu imzasız olan veya başvuru formuna işlemesi gereken bilgileri eksik olan öğrencilerin başvurusu geçersiz sayılacak olup; sınava katılacak öğrencilerin belirtilen gün ve saatte sınav yerinde hazır olmaları gerekmektedir.

Yabancı Dil (İngilizce) Muafiyet Sınavı Başvuru Formu için tıklayınız.

Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet ve Yeterlik Sınavı sonuçları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının resmi internet sayfası (oidb.klu.edu.tr) üzerinden duyurulacak olup; sınava giren öğrencilerin, sınav sonuçları ilan edilene kadar (muafiyet için belirlenen asgari puanı alana kadar) yabancı dil derslerine devam etmeleri zorunludur.

Öğrencilerimizin bilgisine sunar, sınavda başarılar dileriz.

Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet ve Yeterlik Sınavı