07/01/2015 17:03:29 - 23/01/2015 17:03:29 - 52464 Okunma

26 KASIM 2014 TARİH VE 29187 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİREN 6569 SAYILI AF KANUNUNDAN YARARLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DUYURU

26 Kasım 2014 tarihine kadar Üniversitemizden ilişiği kesilen öğrencilerin (terör suçu hariç) 26.11.2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa Geçici maddeler ekleyen 6569 sayılı Kanunun 32. maddesi ile düzenlenen geçici 68. madde doğrultusunda, öğrenimlerine devam edebilmeleri için gerekli olan bilgiler ve başvuru formu aşağıda sunulmuştur. Enstitülere kayıt yaptıracak öğrenciler, kesin kayıt için gerekli belgeleri akademik birimlerinden öğreneceklerdir.

Geçici 68. madde için tıklayınız.

Geçici 58. madde için tıklayınız.

Başvuru Formu için tıklayınız.

6569 Sayılı Kanunun Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

BAŞVURU TARİHLERİ:

• 2014-2015 Bahar Yarıyılında öğrenim görmek isteyenler için

Son Başvuru Tarihi: 30 Ocak 2015

• 2015-2016 Güz Yarıyılında öğrenim görmek isteyenler için

Son Başvuru Tarihi: 27 Nisan 2015

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

Başvurular ilgili akademik enstitü/fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokuluna ekteki başvuru formu doldurularak gerekli belgelerle birlikte şahsen veya noter vekaleti ile yapılacak olup,  kapanan programlar için başvuru Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yapılacaktır. Posta yoluyla ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Lise Diplomasının Aslı (Diploma aslını ilişik kesildikten sonra teslim alanlar)

2. Önlisans Diploması (DGS sonucu yerleşip kaydı silinen öğrencilerden lise diplomasına ilaveten önlisans diplomasının aslı)

3. Sabıka kaydı örneği.

4. ÖSYS yerleştirme sonuç belgesi (Kazanan ancak kayıt yaptırmayan öğrenciler için)

5. Nüfus Cüzdanı fotokopisi

6. 3 adet vesikalık fotoğraf

7. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi veya terhis belgesi.

8. Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri için, tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu. (Kazanan ancak kayıt yaptırmayan öğrenciler için)

YATAY GEÇİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Dilekçe.

2. İkametgâh Belgesi.

3. İş durumundan başvuracak olanların Kırklareli veya ilçelerinde çalıştığına dair belge.

4. Öğrencilerin, üniversitelerinden alacakları af başvurusunda bulunduklarını gösteren belge.

5. ÖSYS Yerleştirme Sonuç Belgesi.

6. Transkript.

7. Ders İçerikleri.