T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
16/07/2018 16:05:53 - 06/09/2018 16:05:53 - 148263 Okunma

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına yatay geçiş yoluyla başvurular online olarak https://obs.klu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_yatay_login.aspx internet adresi üzerinden, “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre yapılacaktır. Öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler ve son başvuru tarihi aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

- Online başvurular 20 Temmuz - 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. 

Online Başvuru yapmak için tıklayınız.

-Online Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

- 2018-2019 öğretim yılı Güz yarıyılında ön lisans ve lisans programlarına başvuru işlemleri başvuru tarihleri içerisinde kesintisiz bir şekilde internet üzerinden online yapılacak olup, online başvuru sırasında doldurulacak bilgiler adayların beyanı olarak kabul edilecek ve tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır.

- Başvuru sırasında evrak teslimi yapılmayacaktır.

- Belirtilen tarihler arasında başvurusunu yapmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.

Online başvuru yapmadan, elden ya da posta yoluyla müracaat edenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. (Sadece yurt dışından başvurularda online başvuru şartı aranmamaktadır.)

- Başvuru sonuçları akademik birimlerin internet siteleri üzerinden ilan edilecektir.

- Başvuruda bulunulacak akademik birimlerin iletişim bilgileri için tıklayınız.

Başvuru için gerekli belgeler için tıklayınız.

(Online Başvuru sırasında sisteme yüklenecek evraklar.)

E-Devlet’ten alınan belgeler ile e-imzalı olan belgeler geçerlidir.

 

KONTENJANLAR VE BAŞVURU TAKVİMİ

- Lisans Programları Kurum İçi, Kurumlar Arası ve Yurt Dışı Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

- Ön Lisans Programları Kurum İçi, Kurumlar Arası, Yurt Dışı Not Ortalaması ile Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

- Ön Lisans ve Lisans Programları Merkezi Yerleştirme Taban Puanları ve Kontenjanları için tıklayınız.

- Yatay Geçiş Akademik Takvimi için tıklayınız.

- Kırklareli Üniversitesi Yatay Geçiş Yönergesi tıklayınız.

- Yatay Geçiş Ek Madde - 1 Uygulama İlkeleri için tıklayınız.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Asil olarak yerleşen adaylar kesin kayıt için gerekli olan belgeleri eksiksiz olarak başvurdukları akademik birime teslim edeceklerdir.

Online Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Sisteminden çıktı alınacaktır.)

Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda öğrenimi boyunca alacağı bütün dersleri gösterir öğretim planı ve ders içerikleri.

- Kesin kayda hak kazanan öğrencilerin ayrılacağı yükseköğretim kurumunda izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren öğrenim belgesinin (transkript) aslı veya onaylı fotokopisi.

- Öğrencilerin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM Yerleştirme ve Sonuç Belgeleri.

- İkinci öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin öğretim yılı sonunda bulundukları sınıf itibariyle ilk % 10’a girdiklerine dair resmi belge.

- Öğrencinin kayıtlı olduğu Yükseköğretim Kurumunda disiplin cezası almadığına dair belge.

- Kayıt dondurma yazısı (kayıt donduran öğrenciler için)

- Yeni tarihli öğrenci belgesi.

- Nüfus cüzdan fotokopisi.

- Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapılmadığına dair belge.

- Yurt dışından yapılacak başvurularda, kayıtlı olunan programın ÖSYM Kılavuzunda yer almış olması, transkript (not belgesi), ders planları ve içeriklerinin Türkçe’ye çevrilmiş ve onaylanmış olması gerekmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 03.05.2016 tarihli yazısında “Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde Mühendislik programlarına başarı sırası en düşük 240 bininci (240.000) sırada olan, Mimarlık programlarına ise başarı sırası en düşük 200 bininci (200.000) sırada olan adayların yerleştirme işlemlerine alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilmesine ve kurumlar arası ve kurum içi yatay geçiş işlemlerinde belirtilen başarı sıralamasının uygulanmasına ayrıca 01.03.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında belirlenen yurt dışından yurt içine yapılabilecek yatay geçişlerde de aynı şartların aranmasına karar verilmiştir.

ÖNEMLİ NOTLAR

- Birim öğrenci işleri personeli tarafından başvuruda sisteme yüklenen belgelerin tam olup olmadığı ve sisteme girilen bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra başvuru onay durumu verilecektir. Onay verilen başvurular değerlendirmeye tabi tutulacaktır. (Başvuru onayı verilmeyen müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.)

- Başvuru onay durumları “Hatalı Başvuru” olarak belirtilen adayların ilgili hatayı gidermeleri durumunda yatay geçiş başvuru süresince başvuruları yeniden değerlendirilecektir.

- Başvuru koşullarını taşımayan adayların (disiplin cezası alan, not ortalaması ya da taban puan şartını sağlamayanlar vb.) başvuruları reddedilecektir.

- Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru onay durumlarını sistem üzerinden takip edebilecekleri gibi kayıt esnasında sisteme girmiş oldukları e-posta adreslerine de gerekli bildirimler gönderilecektir.

- Yurt dışı kontenjanı olan programlara başvuru yapmak isteyenler, başvurularını dilekçe ve gerekli belgeler ile akademik birim öğrenci işlerine elden ya da posta yoluyla 31 Ağustos 2018 tarihine kadar teslim edeceklerdir. (Yurt dışı başvurularında online başvuru şartı aranmayacaktır.)

- Başvuru sistemindeki ‘Okuduğu Üniversite Bilgileri’ alanında bulunan sınıfı ve okuduğu dönem sayısı hatasız olarak girilmelidir. (Örneğin: 2017-2018 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında öğrenime başlayan öğrenciler sınıfı 2, okuduğu dönem sayısını 2 olarak girmelidir.)

- Online Başvuru Belgesi (internet çıktısı) başvuru dilekçesi mahiyetinde olup ayrıca dilekçe verilmeyecektir.

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.